Basisfilosofie

STAL DE MOLSHOOP

de stal in het groene hart van Nederland

Basisfilosofie

De basisfilosofie is de persoonlijke, individuele benadering en begeleiding van ruiter en paard. De africhting en training zullen in samenspraak met de ruiter/eigenaar leiden tot een volledig afgestemd programma voor ruiter en paard.

 

In 1998 besloten Ger Geertsen en Marlique de Haas om samen Stal De Molshoop te gaan leiden. Onder het management van beiden is gekozen voor een combinatie van pensionstalling, begeleiding, africhting en training. Zowel dressuur als springruiter kunnen op alle niveaus getraind worden. En indien gewenst kunnen de paarden een aantal malen per week conditioneel en dressuurmatig gereden worden door gekwalificeerde medewerkers.

 

In de zomermaanden kunnen de paarden ook grazen in de wei. 's Winters zal er meer gebruik gemaakt worden van de stapmolen als aanvulling op het trainingsprogramma.

Marlique de Haas

Marlique heeft diverse paarden in de Z 2-dressuur gereden. Haar specifieke kwaliteit is mensen te begeleiden in het rijden van hun proef, waarbij het samenspel van ruiter en paard eveneens een onontbeerlijk aandachtspunt is. Daarnaast geeft ze veel jeugd dressuur- en spinglessen.

 

Marlique reed al vanaf haar 5e jaar paard. Ze had les op een landelijke rijvereniging, waar ze al snel les ging geven en een bestuursfunctie vervulde. Op een gegeven moment zocht ze naar antwoorden binnen haar rijden, les krijgen en les geven. Haar instructeurs konden haar niet helpen bij het oplossen van problemen met haar paard. Zo kwam Marlique uiteindelijk terecht bij Ger Geertsen. Hij kon haar uitleggen en laten voelen waarom haar paard zo hectisch reageerde.

 

Marlique de Haas heeft tevens jarenlang les gegeven op een basisschool. Het doceren zit in haar bloed. Het werken met kinderen en jeugd vindt ze een uitdaging.

 

Ger Geertsen

Ger zijn specifieke kwaliteit als paardentrainer uit zich in het corrigeren en hertrainen van paarden (zowel dressuurmatig als ook in andere disciplines). Hij is succesvol gebleken in het trainen van paarden die door anderen als onhandelbaar zijn betiteld. Zijn leerlingen komen uit alle richtingen van de paardensport, echter met name de dressuur. Een aantal van zijn leerlingen zijn succesvol op hoog niveau in de paardensport, in zowel binnen- als buitenland; sinds 1984 geeft hij clinics in Canada, Amerika, Engeland, Belgiƫ, Hong Kong en Mexico.

 

Ger Geertsen begon toen hij 10 jaar was met het volgen van paardrijlessen. Al snel startte hij met dressuur- en springwedstrijden. Na zijn afstuderen en militaire dienst besloot hij paardentrainer te worden. Hij volgde de academie in Deurne met succes. Sinds 1970 is hij gekwalificeerd trainer en rijschoolhouder. Er volgde een leerperiode bij meneer P.H. Oothout, een internationaal befaamd trainer. Ger is vervolgens jarenlang de rechterhand en vaste assistent van meneer Oothout geweest.

 

Ger Geertsen heeft sinds 1971 diverse dressuurruiters en dressuurpaarden getraind. Zijn unieke benadering en onmiskenbaar begrip voor de paarden hebben er toe bijgedragen dat hij zich op allerlei niveaus van paard en ruiter heeft ontwikkeld; van B tot en met Grand Prix.

Stal de Molshoop - Biltseweg 15B - 3735 MA Bosch en Duin - 06 55 196 048 - info@staldemolshoop.nl

K.v.K. Utrecht 301.48.172 BTW NL 8066.74.866B01